Igrač Reala sve bliži Unitedu: Solskjaer ga želi kao trajno rješenje, Real traži mogućnost povratka

Ole Gunnar Solskjær je odlučio ovog ljeta pojačati svoju ekipu i tako napraviti tim koji će da bude itekako u borbi za sve titule u narednoj sezoni. 


Nekoliko koraka ka tome cilju je već napravio, doveo je neka od sjajnih pojačanja u tim, iako još uvijek nije uspio u želji da dovede mladu zvijezdu Borussije Dortmund, Jadona Sancha.
Međutim, Solskajer sada želi da završi jedan drugi posao koji bi mu garantovao čvrstu odbranu. Sergio Reguilón je igrač Real Madrida koji je bio protekle sezone na pozajmici u Sevilli i pokazao itekakav kvalitet i bio jedna od najbitnijih karika tima u pohodu na trofej u Europa ligi.



Sada su u Unitedu odlučni da ga dovedu u svoje redove i već su ušli u pregovore sa Madriđanima, ali problem je nastao oko detalja kupovine. Naime, u Realu žele da se osiguraju kako bi mogli vratiti Sergia Reguilóna već nakon 2 ili 3 sezone, što Unitedu ne pada na pamet u ovom trenutku.

Oni žele da dovedu ovog igrača za stalno i bez unaprijed ugovorene opcije povratka na Santiago Bernabeu. Prva cijena koja se pominjala je bila 30 miliona uz opciju otkupne klauzule za Real, dok United ne pomišlja na tu opciju.





U Manchesteru čak ne žele ni da daju 30 miliona za ovog igrača. U poslednjih nekoliko sata pregovori su se intenzivirali i trenutno se došlo do cifre od 25 miliona eura za kupovinu sjajnog Brazilca. U Realu i dalje pokušavaju da pronađu način kako da se obezbjede kako bi mogli da vrate ovog igrača nakon nekog perioda.

I Zidane i Solskajer i Reguilon bi mogli biti zadovoljni ukoliko bi se ovaj transfer ostvario. I sam Sergio Reguilón zna da u Realu trenutno nema mjesta za njega, Zidane ne računa na njega i njegova prodaja bi mogla dobro da popravi ugrožene finansije, dok bi Solskjaer dobio igrača koji bi u Unitedu Reguilon imao stalno mjesto i veliku važnost u ekipi gdje bi pored sebe imao i De Geu i Juana Matu. 

Obzirom na sve reklo bi se da se samo traži dogovor između Uniteda i Reala, a da će se lični uslovi veoma lako dogovoriti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.