Sve je završeno, konačno: Gareth Bale odlazi iz Reala, nova destinacija - London

Dugo već Real ima problema sa njim, proteklih nekoliko sezona pokušavaju da ga se riješe i ne uspijevaju, ali sad su konačno i to završili.


Real Madrid se dugo pokuašavao riješiti Garetha Balea jer on nije u planovima Zinedinea Zidanea i košta ih veoma mnogo, a previše često je povrijeđen.
Na kraju su u Realu uspjeli ono što pokušavaju unazad nekoliko sezona i svaki transfer rok, Bale odlazi, a nova destinacija Balea je njegov bivši klub, Tottenham.



Veoma provjereni engleski mediji prenijeli su informaciju da je sve dogovoreno, posao je završen, te će Bale narednu sezonu provesti na pozajmici u Tottenhamu i na taj način pokušati da vrati staru slavu u dresu kluba u kojem ju je i stekao na radost brojnih navijača Tottenhama koji vrlo dobro pamte njegove partije.

Osim Balea, iz Reala će put Londona i Sergio Reguilon, koji će također postati novi igrač Tottenhama, ali on odlazi za 30 miliona i uz mogućnost otkupa njegovog ugovora od strane Real Madrida.



Mourinho je uradio sjajan posao jer je doveo ova dva igrača, oni su se pominjali i u planovima Solskjaera, međutim u Unitedu nisu bili toliko odlučni da završe ove transfere i čini se da će naredne sezone Mourinho imati dosta pojačanu ekipu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.