Zaboravili ste na El Shaarawyja: Bivši igrač Milana i Rome na korak od transfera karijere

Bivši igrač Milana i Rome na korak od transfera karijere


Italijanski fudbaler Stephan El Shaarawy prije godinu dana iz Rome je prešao u kineski Shanghai Shenhua, ali ima želju da se vrati u Seriju A. Ovaj 27-godišnji fudbaler ima ugovor na još dvije godine, no sve više se piše o tome da se El Shaarawy želi vratiti u Italiju. Prethodnih mjeseci povezivao se s nekoliko klubova, ali konkretnih ponuda nije bilo.

Međutim, jutros je Tuttosport sve iznenadio informacijama da se nekadašnji igrač Milana i Rome nalazi na meti Juventusa. Stara dama pored napadača želi dovesti i krilnog igrača, a El Shaarawy je jedan od fudbalera koji se nalazi na listi želja Andree Pirla.



Navodno, El Shaarawy je spreman na sve da se vrati u Seriju A, a transfer u Juventus sigurno nije mogao ni sanjati. Čak je poručio da će pristati na značajno smanjenje plate jer u Kini trenutno godišnje zarađuje 16 miliona eura. Juventus je zainteresovan da dovede El Shaarawyja na jednogodišnju posudbu, a ukoliko on opravda očekivanja onda će razmišljati o otkupu njegovog ugovora.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.