Crespo se oglasio povodom odlaska Messija: "Njemu treba profesionalac, a ne njegov otac"

Hernan Crespo, bivši saigrač Messija u reprezentaciji Argentine osvrnuo se na dešavanja oko Messija i Barcelone u poslednjih mjesec dana. 


U razgovoru sa argentinskim medijima Crespo se osvrnuo na sve probleme u kojima se prethodnih sedmica nalazio Lionel Messi, uprave Barcelone i svi koji su vezani za odnos Messija i Barcelone.
Hernan Crespo je jasno poručio da bi Messi mnogo lakše prevazišao krizu sa Bartomeom da je pored sebe imao pravog profesionalca i čovjeka koji radi svoj posao i koji je već upoznat sa svim potencijalnim problemima na koje se može naići.



"Veliki problem u ovoj čitavoj sitaciji je što je Messiju potreban profesionalac, svaka čast Jorgeu Messiju (njegovom ocu i agentu), ali u takvim situacijama je nophodno da imate profesionalca pored sebe."

"Na kraju krajeva, nije isto kad razgovarate sa nečijim agentom koji je profesionalac u tome poslu i sa ocem igrača". Hernan Crespo takođe smatra da se sva ova situacija koja se dešavala prethodnih sedmica mogla lako izbjeći, pogotovo što se nailazilo na isti problem i u prethodnim sezonama.



"Sve ovo što kažem dešavalo se i ranije, postoje stvari koje su se morale riješiti prije nego što je došlo do njihove erupcije. Ne želim odvratiti Messija od Jorgea Messija, molim vas, ali Messi godinama nije imao leđa u odnosu na druge koji jesu. Moglo se sve to riješiti i ranije."

"Ne znam koliko je puta već razgovarao po pitanju neslaganja oko ugovora između Barcelone i Messija. Obnavljanje ugovora Lea u Barceloni je jednostavno, ne treba vam toliko iskustva, problem je kad se takve stvari ne odrade i onda dođe do situacije do koje je došlo" , završio je Crespo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.