Antonio Conte želi zvijezdu Chelseaja: Njegov transfer je glavni cilj, pa tek onda Emerson Palmieri

Antonio Conte je preuzeo Inter prosle sezone i odmah se bacio na stvaranje tima po svojoj mjeri sa željom da ih vrati u sam vrh italijanskog fudbala, što mu za sad jako dobro ide. 


Inter je prethodnu sezonu završio kao drugoplasirani sa samo bodom iza Juventusa. Igrali su finale Europa lige i reklo bi se da je Conte sa njima krenuo u povratak na najvrijednije trofeje.
Da bi u tome i uspio neophodna su prava pojačanja što je itekako jasno italijanskom stručnjaku koji je već pokušavao da dovede Ngolo Kantea, ali Lampard je demantovao sve glasine da je on uopšte na prodaju iako su mnogi mislili da je izgubio svoje mjesto u timu dolaskom brojnih pojačanja.



Antonio Conte sada ima novi glavni cilj, i opet je riječ o igraču Chelseaja, ali ovaj put se čini kako bi mogao da završi taj posao i tako dovede silno željeno pojačanje iz Londona u Milano.

Dovođenje Marcusa Alonsa je postao novi glavni zadatak za Inter i Conte se nada da će uspijeti završiti taj transfer i tako ojačati zadnju liniju Intera igračom koji je baš po njegovoj mjeri.



A ukoliko u tome ne uspije Conte ima i zamjensku opciju. Opet je riječ o igraču Chelseaja. Emerson Palmeiri je onda cilj italijanskog stručnjaka i čini se kako bi ukoliko dođe do njega bilo mnogo realnije očekivati realizaciju ovog transfera nego onog prvog.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.