Ponuda je spremna, posao se završava ekspresno - Magična cifra je 100 Miliona sa bonusom

Chelsea ove godine pravi veliki posao na tržištu igrača. Tako su za sezonu 2020/2021 već osigurana dva velika pojačanja: Hakim Ziyech i Timo Werner. 


Međutim, po svemu sudeći Chelsea se tu neće zaustaviti jer se ubrzano radi na transferu možda i najboljeg mladog igrača Bundeslige, Kaija Havertza. 
O interesu Chelseaja za 21-godišnjeg ofanzivca se piše već neko vrijeme, a njemački Bild sada tvrdi da će se predstavnici Chelseaja u narednim danima sastati sa čelnicima Bayer Leverkusena kako bi "završili posao". 


Navodno je Chelsea spremio "savršenu ponudu". Londonski Plavci su za sam poptis spremni izdvojiti 70 miliona eura, dok bi u dogovor dva kluba trebali biti uključeni i bonusi koji bi mogli dostići 30 miliona. Dakle, ukupno bi Havertzov transfer, ukoliok Apotekari prihvate ponudu, mogao dostići cifru od 100 miliona eura. 

Međutim, Bayer ima izričit uslov. I da prodaju Havertza, Apotekari ga žele zadržati do kraja svoje avanture u Ligi Evrope. Tim iz Leverkusena je u prvom meču osmine finala na Ibroxu sa 3:1 savladao Rangers tako da je već jednom nogom u završnici (F4) Lige Evrope. 

Kai Havertz, čiji je telant već neko vrijeme i više nego očigledan, je bljesnuo ove sezone (posebno u drugom dijelu). Skupio je ukupno 43 nastupa za Apotekare u svim takmičenjima, postigao je 17 golova i upisao devet asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.