Pochettino se vraća - Argentinski trener glavna meta 2 velikana iz Serije A

Argentinski trener Mauricio Pochettino mogao bi se ovog ljeta vratiti na posao. 


Podsjetimo, on je bez angažmana još od kraja prošle godine kada ga je na mjestu trenera Tottenhama zamijenio Jose Mourinho. 
Pochettino je poslije toga bio predmet brojnih špekulacija, a posljednju donosi The Telegraph. Ovaj britanski list navodi da bi on pred početak nove sezone mogao sjesti na klupu Juventusa ili Intera. Podsjetimo, Maurizio Sarri je pred otkazom jer Juve igra očajan nogomet u posljednje vrijeme. S druge strane, u Interu nisu zadovoljni s Conteom obzirom da je javno kritikovao lošu transfer politiku kluba. 

Osim s ovim ekipama Pochettino se još ranije povezivao s Real Madridom i PSG-om ali trenutno je malo vjerovatno da će preuzeti jedan od ta dva kluba. Moglo bi se desiti da opet bude povezivan s klupom Barcelone gdje će vrlo vjerovatno biti prazno mjesto pred završnicu Lige šampiona obzirom da se Quiqueu Setienu ozbiljno drma stolica poslije niza loših rezultata.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.