Perez nakon osvajanja titule razočarao navijače: "Situacija je zaista loša"

Alfa i omega Real Madrida Florentino Perez oglasio se nakon nove titule prvaka Španije. 


Kraljevi su sinoć na stadionu Alfredo Di Stefano u Madridu pobijedili Villarreal na 2:1 i na taj način kolo prije kraja šampionata osvojili 34. titulu. 
Jutro nakon meča Perez je između ostalog komentarisao ljetni prelazni rok i tom prilikom malo razočarao navijače madridskog giganta. Real, kako on kaže, neće dovoditi skupocjena pojačanja u pauzi između dvije sezone. Osim toga, ispao je i veliki čovjek kada je obrazložio razlog. 



"Ne, neće biti velikih pojačanja ovog ljeta. Situacija je zaista loša. Teško je tražiti od igrača da prihvate smanjenje plata kako bi se lakše nosili s panedmijom, a onda dovoditi skupa pojačanja. To može sačekati. Kada se situacija promijeni Real Madrid će ponovo dovoditi najbolje na svijetu", kazao je Perez za El Transistor. 

Inače, Kraljevima do kraja sezone preostaje da odigraju i završnicu Lige prvaka, a mnogi smatraju kako to za njih znači samo odigravanje revanša protiv Manchester Cityja u osmini finala. Podsjetimo, Real je prvi susret na Bernabeu izgubio sa 2:1 i teško je vjerovati da može proći na 'Final eight' turnir.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.