Mijatović konačno ispričao kako je doveo Ronalda u Real Madrid: "Počeli smo sa njegovim saradnicima"

Legendarni Predrag Mijatović prisjetio se kako je svojevremeno doveo Cristiana Ronalda u Real Madrid. 


Crnogorac je na Santiago Bernabeu obnašao funkciju sportskog direktora od 2006. do 2009. godine, a u tom periodu sudjelovao je u pregovorima oko dovođenja Ronalda u Real Madrid. 
Tada su za zvijezdu Manchester Uniteda bili zainteresovani brojni klubovi, no Mijatoviću je olakšan posao bio jer je i sam Ronaldo bio zainteresovan da karijeru nastavi isključivo u Realu i reklo bi se da je to bila prava odluka Ronalda jer se nastavkom karijere u Madridu dokopao svih najvećih postignuća u modernom fudbalu.



"Bio je to komplikovan, težak posao. Prije toga Ronaldo je već bio šampion Evrope i osvajač Zlatne lopte sa Manchester Unitedom", prisjetio se Mijatović, pa zatim nastavio: 

"Nije bilo jednostavno predložiti takav transfer. Počeli smo sa njegovim saradnicima i, srećom, ispalo je sve u najboljem redu. Bio je to sjajan posao. Presudna je bila njegova želja. Nije bilo načina da transfer bude zaustavljen." 



U to vrijeme bio je to najveći transfer, koštao je 94 miliona eura, a Realu se itekako isplatio. U saradnji s Ronaldom osvojena su, između ostalog, još četiri trofeja Lige prvaka. "Da sam i dalje u klubu, ne bih dozvolio da ode. Igrači poput njega, Modrića ili Ramosa se moraju čuvati"

"Oni su igrači koji, čak i ako ne igraju, daju ekipi nešto više. Zamislite mladog napadača koji stiže u klub i ima priliku da uči od Ronalda...", dodao je Mijatović. Ronaldo je u međuvremenu nakon deset godina provedenih u Realu preselio u Juventus.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.