Uz Messija, Hazarda, Ronalda: Modrić upisan u povijest nogometa, peti put u idealnom sastavu

Modrić se ponovo upisao u povijest nogometa i ponovo potvrdio da se radi o jednom vanserijskom nogometnom talentu koji igra na vrhuncu.


Lionel Messi novi je dobitnik FIFA The Best nagrade, a Modrić je sada postao povijest, piše jutros Marca te navodi kako je na putu do nagrade Messi pobijedio Virgila Van Dijka i Cristiana Ronalda.
Argentinac ovu nagradu osvaja nakon tri godine posta u kojima su nagradu dva puta osvajali Cristiano Ronaldo i jednom Luka Modrić. Modrić, koji je prošle godine osvojio sva individualna priznanja za najboljeg igrača, peti se put našao u idealnom sastavu.



Cijeli idealni sastav čine Alisson - Ramos, De Ligt, Van Dijk, Marcelo - Modrić, De Jong - Mbappe, Messi, Hazard i Ronaldo. Argentinac po Zlatnu loptu Messi je prošle sezone nestao protiv Liverpoola na Anfieldu, ali je u prvoj utakmici koju je Barcelona pobijedila bio superioran nad svim igračima na terenu što je očito bilo dovoljno za osvajanje glasova.

Podsjetimo, FIFA The Best dodjeljuje se prema glasovima kapetana, trenera, novinara i navijača, a glasovi svake skupine u ovoj jednadžbi vrijede 25% ocjene.



Marca također dodaje da ovom The Best nagradom postaje i glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte, a u posljednje tri godine otkako se dodjeljuje nagrada uvijek je osvajač FIFA The Best nagrade osvajao i Zlatnu loptu koja danas predstavlja jedno od najvećih individualnih priznanja koje jedan nogomoteš može da dobije tokom svoje nogometne karijere.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.