Deco progovorio: Neymar je gledao da se vrati, Xavija nikad nisu cijenili, Iniesta je uvijek bio važan

Bivši igrač Barcelone, Anderson Luiz de Sousa ili poznatiji kao Deco govorio je o mnogim temama vezanim za katalonski tim. 


Tema broj jedan ovog ljeta je bila povratak Neymara u Barcelonu, ali do njega na kraju nije došlo te je Brazilac ipak ostao u Parizu.
"Vrlo je teško govoriti kada ne znate cijelu istinu, znamo malo o onome što čitamo u medijima. Neymar otkad je otišao jednim okom je gledao da se vrati, jer je to normalno."



"To je bila njegova odluka i vrlo se teško prilagoditi nekom drugom klubu. Kad si sretan, sretan si, donio je odluku i on zna iznutra, ne da je pogriješio, već mu je bilo ugodno tamo gdje je bio." "U nogometu nije sve oko novca, također je bitno da se osjećate lagodno i sretno. On je profesionalac, spektakularan je tip. Ali razumijem da klub (PSG) ne želi izgubiti igrača poput njega i razumijem da Barcelona želi da se vrati. To su složene situacije."

Deco je proveo četiri godine u Barceloni i u to vrijeme je igrao i sa dvojicom sjajnih veznjaka, Xavijem i Iniestom pa se osvrnuo i na taj period.



"Xavija po mom mišljenju, u Barci nikada nisu dovoljno cijenili. U početku mu nisu poklanjali dovoljno poštovanja, ali je nakon trofeja u klubu i reprezentaciji dobio dovoljno samopouzdanja da zaigra još bolje." "On je eksplodirao 2008. godine i onda je bio najbolji vezni nogometaš svijeta u narednih šest godina – to je moj stav. Sa Iniestom je situacija bila drugačija – on je oduvijek bio važan igrač u očima kluba."

"On i Xavi su personizirali Barcin stil igre. Nakon njihovog odlaska ekipa je počela da igra direktnije, da koristi tranziciju da napadne gol. Ipak, jedna stvar je u Barceloni ostala ista – uvijek se traže igrači koji imaju fantastičnu kontrolu lopte", rekao je Portugalac.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.