Konačna odluka - Solskjaer otkrio sudbinu jednog od najvećih promašaja Uniteda

Čileanac Alexis Sanchez, možda i najveći promašaj Manchester Uniteda je bio tema raznih spekulacija u zadnje vrijeme, a cini se da je sad i poznat epilog svih tih spekulacija. 


Dovođenje Sancheza iz Arsenala se pokazalo kao veliki promašaj za Crvene đavole koji su ga se prethodnih sedmica očajnički željeli riješiti kako bi rasteretili klupski budžet, no u tome nisu uspjeli.
Dosad je Sanchez za Manchester United odigrao svega 30 utakmica u startnoj postavi i pritom je u prošloj sezoni dao samo jedan gol, a kada je takva statistika, onda i ne čudi što na Old Trafford nije došla nijedna zadovoljavajuća ponuda.



U Manchester Unitedu nisu imali izbora nego da zadrže Sancheza, a da će ostati potvrdio je i klupski menadžer Ole Gunnar Solskjaer svojom poslednjom izjavom i na taj nacin razocarao navijace Uniteda.

"Očekujem da će ostati. U njemu leži napadač koji će uspjeti zabijati golove", rekao je Solskjaer danas na presici. Sanchez inače u Manchester Unitedu sedmično zarađuje preko pola miliona eura, uz astronomske bonuse, što ga čini jednim od plaćenijih fudbalera u Premier ligi.



U klub je stigao još u Mourinhovoj eri u trampi s Arsenalom. U jednom smjeru je otišao Henrikh Mkhitaryan, a u suprotnom čileanski napadač sto se ispostavilo velikom greskom Mourinha koji je neslavno i zavrsio svoju epizodu u Unitedu nedugo nakon toga.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.