City itekako misli na budućnost: Odbio Real, Bayern, Atletico, ali nije mogao da odoli ponudi Cityja

Manchester City je uspio završiti još jedno veliko pojačanje za budućnost i na taj nacin su jos i dodatno napravili podlogu za neke naredne sezone.


Građani su jučer, posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj za 12 miliona eura doveli sjajnu mladu nadu iz Girone i odmah ga poslali na pozajmicu u Real Valladolid.
Girona je prošle sezone završila na 18. mjestu i ispala je u drugu ligu, a mladi 19 godišnji Pedro Porro je odigrao 35 utakmica za ovaj klub i postigao jedan gol. Desni bek španskog kluba je igrao i za reprezentaciju Španije na Evropskom prvenstvu i jedan je od igrača od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti.

Porro je prije nego što je prošlog ljeta stigao u Gironu navodno odbio Real Madrid, Atletico Madrid i Bayern, a nakon toga je postao standardni član katalonskog tima.

Sada je potpisao za City, ali ostaje na pozajmici u Španiji i to je najbolji potez za njega jer bi u klubu sa Etihada imao jako malo minutažu s obzirom na konkurenciju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.