Holandski mediji donose velike vijesti: Poznat je novi klub De Ligta, plaćeniji od njega samo C. Ronaldo

Najtraženiji igrač ovog ljeta bez sumnje je holandski stoper Matthijs de Ligt. 


Nakon sezone iz snova s Ajaxom, De Ligt je odlučio da ode u neki od velikih klubova i nekoliko njih se već mjesecima bore za njegov potpis. U prvom redu je bila Barcelona, zatim Manchester United, pa PSG, Real, Manchester City, Bayern i Juventus.
Čini se da je upravo Stara dama pobijedila u igri za De Ligta, barem ako je tvrditi pisanju holandskog De Telegraafa, koji je objavio kako je Juve platio 70 miliona eura Ajaxu, a igrač će godišnje zaraditi 20 miliona eura.



Ovu informaciju donosi i ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio, a sa gore navedenim primanjima na godišnjem nivou, De Ligt će postati drugi najplaćeniji igrač Serije A iza Cristiana Ronalda.

Holandski reprezentativac sa sa djevojkom uživa na odmoru u Miamiju, gdje je opet morao da razmišlja i o promjeni sredine. Naravno, odluku je već donio, samo što istu nije javno saopštio, pa mediji ga svakodnevno sele po Evropi.



Juventusu je inače neophodan stoper nakon odlaska Barzaglija, a De Ligt je bez sumnje najbolji mogući izbor u ovom trenutku. Podsjećamo, igrač je osvojio duplu krunu u Holandiji s Ajaxom i igrao je polufinale Lige prvaka.

Mogao je on i više, ali je ipak amsterdamski tim nesretno ispao od Tottenhama golom u zadnjim sekundama drugog meča.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.