Van Persie otkrio dvojicu najboljih protiv kojih je igrao: Pique ili Ramos nisu ni i u istom rangu sa njima

Holandski napadač Robin van Persie odlučio je završiti svoju igračku karijeru u dresu Feyenoorda gdje je i ponikao prije 20 godina. 


Van Persie je prošlog ljeta napustio Fenerbahče i odlučio se vratiti u Holandiju kako bi odigrao posljednju sezonu u karijeri u svom Feyenoordu.
Najbolje dane karijere proveo je u Arsenalu i Manchester Unitedu s kojim je osvojio Premiership. Njegov odlazak s Emiratesa na Old Trafford izazvao je veliki bijes navijača Arsenala i sigurno da će ostati jedan od najomraženijih igrača navijača londonskog kluba.



Međutim, jasno je da je i u Arsenalu ostavio ogroman trag i iskreno je priznao da je u United otišao samo kako bi osvojio titulu prvaka Engleske što je na kraju i uspio.

Van Persie je u Premiershipu odigrao mnogštvo sjajnih mečeva, ali i u evropskim takmičenjima. Naravno, nije trud izostao ni u dresu Holandije s kojom je bio u finalu Svjetskog prvenstva 2010. i polufinalu 2014. godine.



Za engleske medije otkrio je ko su najbolji defanzivci protiv kojih je igrao u karijeri, a bilo ih je zaista mnogo. Mnogi su očekivali da su to možda Sergio Ramos ili Gerard Pique, no poručio je da oni ne mogu biti u istom rangu s legendarnim tandemom Uniteda.

"Za mene su to Nemanja Vidić i Rio Ferdinand. Igrao sam protiv njih dok sam bio u Arsenalu i to su najbolji defanzivci s kojima sam se susreo na fudbalskom terenu. To je bilo pravo partnerstvo između igrača i oni su to pokazali na terenu", rekao je Van Persie.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.