Arjen Robben se rastaje od Bayerna, ali tu nije kraj - Sve bliži da karijeru nastavi u Premier ligi

Holandski fudbaler Arjen Robben nakon deset godina napušta minhenski Bayern i mnogi očekuju da će to biti i njegov rastanak od profesionalne karijere, ali čini se da ipak neće biti tako.


Godinama je 35-godišnji Robben bio vođa u Bayernu, ali je nakon svega došlo vrijeme za rastanak.
Svoj posljednji meč za Bayern Robben će vjerovatno odigrati u finalu DFB Kupa protiv RB Leipziga tokom vikenda, a karijeru bi nakon svega holandski fudbaler mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi.



Daily Mail tvrdi kako je Leicester najveći favorit za njegov potpis, a kladionice daju najmanju kvotu da će Robben na kraju završiti u ovom timu i tako svoju karijeru dodatno produžiti i u Premier ligi.

Kandidat za njegovo dovođenje je i nekadašnji klub PSV Eindhoven, ali za sada su oni iza Lisica, koji očigledno smatraju da im Robben još uvijek može pomoći. Nije isključeno da Robben nakon ove sezone i okači kopačke o klin. To je nedavno i izjavio za BBC.



"To je jedna od opcija, ali ne znam šta će na kraju biti. Nije lako donijeti odluku. Ako budem nastavio igrati, morat ću naći pravo mjesto ne samo za sebe, već i za porodicu", rekao je Robben.

Holandski fudbaler je prije Bayerna igrao još za Groningen, PSV, Chelsea i Real Madrid, a u Minhen je stigao 2009. godine. Odigrao je za Bavarce ukupno 308 utakmica i postigao je 144 gola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.