Svi su ga već bili otpisali i pogriješili su - Gonzalo Higuain pravi veliki preokret u svojoj karijeri

Argentinski napadač Gonzalo Higuain u ovoj sezoni doživio je veliki pad nakon što ga je Juventus poslao na pozajmicu. 


Higuain je prvi dio sezone proveo na pozajmici u Milanu gdje se nije baš najbojle snašao, a samo šest mjeseci kasnije napustio je San Siro.
Chelsea je poslao ponudu za pozajmici koju argentinski napadač nije mogao odbiti. Međutim, jasno je da se u Chelseaju od njega dosta više očekivalo i još uvijek je pod velikim upitnikom da li će Plavci otkupiti njegov ugovor na kraju ove sezone.



No, italijanski mediji prenose da je u ovom slučaju došlo do velikog preokreta. Navodno, čelnici Juventusa ozbiljno razmišljaju o tome da vrate Higuaina u tim i da on bude prvi izbor napadača za novu sezonu.

U tom slučaju Juve bi mogao napustiti Mario Mandžukić koji je malo zakazao u finišu ove sezone. Navodno, ni Ronaldo nema ništa protiv da Higuain bude u timu i dao je "dozvolu" da ga vrate iz Chelseaja.



Higuain ima još finale Evropske lige u dresu Chelseaja nakon čega će se vratiti u Torino, te čekati odluku Juventusa i londonskog kluba oko njegove sudbine i nastavka karijere za koju su mnogi bili već ubijeđeni da je skoro pa gotova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.