Imamo najbolji tim La Lige - Real doživio poniženje i fijasko kakav mu se nikad nije desio

Prije dva dana je završena još jedna sezona u španskom šampionatu. 


Titulu je ponovo osvojila Barcelona koja je na taj način potvrdila potpunu dominaciju u Španiji u posljednjem desetljeću.
Real Madrid je doživio potpuni fijasko obzirom da je završio tek treći sa čak 19 bodova manje od Barce, čime je postavljen negativni rekord. Portal WhoScored.com je izabrao i najbolji tim ove sezone u La Ligi, a on je sastavljen bez ijednog igrača Real Madrida.



U obzir su uzete prosječne ocjene koje je svaki igrač dobijao tokom sezone, a na kraju se ispostavilo da nijedan fudbaler Kraljevskog kluba nije zaslužio mjesto u najboljem timu.

Na golu ovog tima nalazi se golman Atletico Madrida Jan Oblak, desni bek je Penja iz Eibara, lijevi njegov saigrač Cote, dok su štoperi Pique i Maripan iz Barcelone, odnosno Deportivo Alaversa.



Vezni red ćine Dani Parejo iz Valencije, Rodrigo iz Atletica, Dembele i Messi iz Barcelone, dok su u napadu Luis Suarez iz Barce i Iago Aspas iz Celte. Naravno, još uvijek se čeka zvanično najbolji tim u izboru La Lige, a vjeruje se da ni u njemu mjesto neće naći nijedan fudbaler Reala.


Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.