Svi ga osporavali i bio je na korak od odlaska iz Barce - Danas neizostavan i potpisuje novi ugovor

Katalonci su osigurali naslov prvaka u Španiji, a još ih čeka finale Kupa Kralja koje će odigrati sa Valencijom 25. maja. 


Već su krenule pripreme i pravljenje tima za narednu sezonu, a prema navodima iz Španije jedan igrač bi trebao produžiti ugovor za još jednu godinu sa katalonskim timom.
On je prošlog ljeta stigao na Camp Nou, a ove sezone je odigrao 51 utakmicu za Barcelonu u svim takmičenjima i postigao je tri gola i niko od fanova nije bio ni približno zadovoljan njegovim dolaskom u tim Barcelone.



Iako je odigrao veliki broj utakmica, za Vidala se ove zime, ali i nekoliko narednih mjeseci dosta pisalo da bi mogao napustiti Barcelonu, ali čini se da su se Katalonci ipak predomislili.

Čileanac će uskoro proslaviti 32. rođendan, ali Ernesto Valverde je ove sezone uspio izvući ono najbolje iz njega, a iako je u jednom trenutku dijelio minutažu sa Arturom, nakon toga je postao nezamjenjiv i sada bi trebao produžiti ugovor sa Barcelonom sa 2022. godine.



Čini se kako je on jedan od rijetkih koji je uspio da pokaže svim navijačima da je njegovo angažovanje bio pravi potez uprave i kako zaista posjeduje kvalitet zbog kojeg je doveden u tim.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.