Sprema se veliki napadački duo - Džeko i Lukaku, ali United traži dva igrača u zamjenu

Edin Džeko karijeru će nastaviti u Seriji A.


Napadač je sa Nerazzurrima postigao dogovor o saradnji, a sve bi trebalo postati službeno veoma brzo. Džeko će sa Interom potpisati ugovor na tri godine. Zarađivat će četiri i po miliona eura po sezoni, ali će na Meazzi vjerovatno imati i žestoku konkurenciju.
Edina će u klubu dočekati Argentinac Lautaro Martinez, a klub iz Milana pored ovog dua u klubu želi i Belgijanca Romelua Lukakua. Kontaktirao je Inter već Manchester United. Spremni su Crveni đavoli da se odreknu 26-godišnjeg napadača, ali za pravu cijenu.



Cifra od 75 miliona funti je prevelika za italijanski tim, ali United bi rado pristao na razmjenu u kojem bi dvojica fudbalera Intera završila na Old Traffordu. Engleski mediji tvrde da bi United pristao na ponudu Intera ako bi im oni u zamjenu poslali Ivana Perišića i Milana Škriniara.

Oba fudbalera su se u prethodnim godinama povezivala sa prelaskom u United. Međutim, do dogovora nije došlo, no sada je čini se pravi trenutak za to. Pitanje je međutim želi li se Inter odreći Škriniara.



Perišića će se mnogo lakše odreći i sigurno je da ćemo u narednom periodu vidjeti ponudu sa Meazze za Lukakua. Dosta naravno zavisi i od toga šta će se desiti sa Maurom Icardijem.

Argentinac je otpisan od rukovodstva kluba, ali on je izrazio želju za ostankom i bit će zanimljivo vidjeti šta će se dešavati. Eventualni dolazak Lukakua i Džeke sigurno će itekako povećati napadačku moć Intera, a bit će veoma interesantno vidjeti ko će imati ulogu prvog napadača.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.