Suspendovan u PSG-u, odbio Tottenham jer nisu njegov nivo, sad konačno odlazi u United

Adrien Rabiot konačno će u narednim danima završiti sagu oko odlaska iz PSG-a. 


Francuski veznjak je prije nekoliko mjeseci suspendovan zbog odbijanja da potpiše novi ugovor, a njegova patnja u PSG-u ubrzo će biti gotova.
On bi, prema pisanju francuskih medija, karijeru trebao nastaviti u redovima Manchester Uniteda, gdje će stići kao slobodan igrač. United je pristao na platu koju je od njih tražila njegova majka.



Radi se o čak 15 miliona eua po sezoni, što bi Rabiota učinilo jednim od najplaćenijih fudbalera svijeta. Rabiot se ranije povezivao sa velikim brojem vrhunskih timova. Barcelona, Real Madrid i Juventus su bili zainteresovani za njegove usluge, ali su zbog zahtjeva njegove majke svi odustajali od njegovog angažmana.

Ipak, čini se kako je sagi oko njega došao kraj. Rabiot bi veoma brzo trebao potpisati za United i skrasit će se na Old Traffordu. Adrien Rabiot već mjesecima ne igra za PSG.



Ovaj 23-godišnji veznjak suspendovan je od strane francuskog prvaka jer nije želio produžiti ugovor, a sreća po njega je ta da je na kraju ove sezone slobodan igrač. Rabiota su željeli mnogi klubovi. Ipak, njegovi zahtjevi su odbili Barcelonu, Real Madrid i Juventus, a on je odlučio da odbije Tottenham.

Razlog je nevjerovatan i poprilično bizaran. Rabiot je smatrao da Spursi nisu tim njegovog nivoa i da može mnogo bolje. Na kraju je londonski tim očekivano odustao. Rabiot od januara, kada je interes postojao, nije odigrao nijedne sekunde, a Tottenham ćemo gledati u finalu Lige prvaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.