Nesuglasice između Pereza i Zidanea - Jedan igrač poremetio odnose u Realu

Florentino Perez i Zinedine se ne slažu oko nekih stvari pred ljetni prijelazni rok. 


Od ranije je jasno da će neke zvijezde napustiti Kraljevski klub, a Zidane je stavio "veto" na odlazak jedne. Razlog neslaganja između Zidanea i Pereza je Isco Alarcon koji uopšte nije blistao u sezoni na izmaku.
Perez je odlučan u namjeri da proda španskog reprezentativca kako bi inaksirao novac za dovođenje novih igrača, dok Zidane ovog igrača smatra ključnim za njegovu igru.



Obje strane u ovom slučaju imaju potpuno drugačije stavove i moraju pronaći zajednički jezik kako bi se izbjegao skandal. a press-konferenciji pred utakmicu protiv Betisa francuski stručnjak je zaprijetio odlaskom ukoliko mu se neko sa strane bude miješao u posao.

Jedna od tih tema je i golman Keylor Navas za kojeg se pisalo da odlazi na kraju ove sezone, a Zidane je danas potvrdio da je razgovarao s njim, ali nije želio otkrivati detalje tog razgovora.



"Da li je to možda posljednja Keylorova utakmica? Mislim da nije, niti želim razmišljati o idućoj sezoni. Postoje mnoge glasine o tome šta će se dogoditi, ali neću ništa reći. Niko ne zna šta sam rekao Keyloru osim njega i mene"

"Bit će mi jasno ko će igrati kad počne sljedeća sezona. To je moja odluka. Što mislite, ko je zadužen za ovaj tim? Jasno je kao dan: ja sam trener, uvijek ću raditi ono što želim i ako ne mogu, onda ću odustati. To je jasno."

"Kada je riječ o transferima, u klubu ima ljudi i svi radimo zajedno. Ali tim, biranje ko će igrati, klupa, to je moj i posao mog stručnog štaba", zaključio je Zidane.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.