Zašto je Ajax najbolji klub - Ibra odgovarao na brojna pitanja novinara, pa napravio pravi show

Zlatan Ibrahimović finiš karijere provodi u američkoj MLS ligi. 


Legendarni švedski napadač obilježio je proteklih 15-ak godina evropskog fudbala. Igrao je za velikane u najjačim evropskim ligama, a trenutno je član LA Galaxyja. Ibrahimović je velika zvijezda i u Los Angelesu.
Često je gost u zabavnim emisijama, a u razgovoru za LA Times je imao ponovo urnebesne komentare. Nakon što ga je trener Guillermo Barros Schelotto uporedio sa Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom, nastao je pravi šou u režiji švedskog fudbalera.



"Kada igraš protiv njih dvojice, vidiš da su sposobni da naprave sve. Isto osjećam kad na terenu vidim Ibru", rekao je Schelotto, a Ibra je odmah uzvratio komentarom.

"Kada sam igrao protiv njih ili s njima osjećao sam da sam drugi tip životinje. Sada sam nova životinja i to starija", rekao je Ibrahimović. Ibrahimović je i objasnio zašto je Ajax najbolji klub na svijetu kada je riječ o mladim igračima.



Igrač LA Galaxyja Zlatan Ibrahimović je rekao kako je Ajax najbolji klub na svijetu kada je riječ o razvoju mladih igrača. Ibrahimović se pridružio Ajaxu iz Malmea 2001. godine kao 19-godišnjak i proveo tri godine u holandskom klubu prije nego što je prešao u Juventus, gdje je krenuo početak njegove uspješne karijere.

A Šveđanin smatra da ne postoji bolje mjesto za mladog igrača da započne svoju karijeru od Johan Cruyff Arene. "Za mladog ambicioznog fudbalera nema boljeg kluba od Ajaxa", rekao je Ibrahimović.

"Način treninga, filozofija kluba, kolege s kojima ste okruženi kao mladić, sve je na vrlo visokom nivou. Savjetovao bih svakom talentovanom igraču da započne karijeru u Ajaxu", dodao je Šveđanin. Ibrahimović smatra da je ova sezona samo još jedan primjer zašto je Ajax tako dobar u onome što radi.


"Upravo to smatram tako snažnim u klubu, dugi period u kojem dokazuju da njihova filozofija djeluje. Nevjerovatno je koliko su vrhunskih igrača proizveli" "Ako imate pravi mentalitet, lako je poduzeti velike korake u Ajaxu. Držite oči i uši širom otvorene, učite od profesionalaca u klubu i naporno radite"

"To su prvi koraci da postanete jedan od najboljih nogometaša na svijetu. I dalje sam zahvalan Ajaxu što je to bio prvi strani klub koji mi je to ponudio", zaključio je Ibrahimović.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.