Da li će se i to desiti: Barcelona na putu dovođenja igrača Uniteda, i to potpuno besplatno

Španski fudbaler na kraju ove sezone će prema svemu sudeći napustiti Manchester United. 


On je u Manchester United stigao na ljeto 2014. godine, a čini se da je došlo vrijeme za rastanak jer ovom iskusnom veznjaku na kraju ove sezone ističe ugovor s Crvenim đavolima.
Klub s Old Trafforda nije pokazao veliki interes da Mati ponudi novi ugovor, te je Španac već počeo da traži novi klub i to ne bilo kakav, već jedan od najboljih klubova na planeti bi mogao biti taj novi.



Interes za Matu je dosta veliki, a prema pisanju španskih medija karijeru bi čak mogao nastaviti u Barceloni. Mundo Deportivo je objavio jučer da je otac Juana Mate viđen u prostorijama Barcelone prije nekoliko sedmica, te da je razgovarao o budućnosti svog sina.

Barceloni Mata nije prioritet u ljetnom prelaznom roku, ali Ernesto Valverde bi ga volio vidjeti na Camp Nou iako bi u tom slučaju Mata sigurno bio rezervna opcija.



Ovaj 30-godišnji veznjak je bio na korak od Barcelone prije osam godina dok je još igrao za Valenciju, te je čak imao dogovor s Kataloncima. Ipak, na kraju se predomislio i potpisao je za Chelsea.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.