Bez fudbala i dalje ne može - Gdje je danas simbol Juventusa, veliki Alessandro Del Piero

Krajem prošlog i početkom novog milenija Serija A je bila na svom vrhuncu. Najveći italijanski klubovi su imali svoje simbole na terenu.


U Juventusu je to bio Alessandro Del Piero, u Romi Francesco Totti, u Interu Javier Zanetti, u Milanu Paolo Maldini...
Dok su Totti, Zanetti i Mladini trenutno na nekim od direktorskih pozicija u klubovima gdje su proveli skoro cijelu karijeru, to nije slučaj sa Del Pierom.



Legendarni Il Pinturicchio koji je ostao upamćen po rečenici iz 2006. godine nakon (ne)opravdanog izbacivanja Juventusa u Seriju B da "pravi gospodin nikad ne napušta svoju damu" trenutno živi na drugoj strani svijeta. Bianconere je napustio 2012. godine nakon osvajanja Scudetta, a tifozi torinskog kluba još uvijek nisu oprostili Andrei Agnelliju zbog načina na koji je bivši italijanski reprezentativac napustio klub.

Ovaj 44-godišnjak se od fudbala oprostio 2014. godine, a sada je stanovnik Los Angelesa, kupio je vilu u četvrti Bel Air. Komšije su mu Jack Nicholson, Sylvester Stallone, Jenniver Lopez i Rod Stewart.



Svoju rezidenciju je platio čak 5.5 miliona eura, za 170.000 eure više od tražene cijene. Del Pierov Instagram profil je prepun zajedničkih fotografijsa s najvećim zvijezdama Hollywooda od Julier Roberts, preko Johnnya Deppa do Arnolda Schwarzeneggera, a u zapadnom dijelu Hollywooda Del Piero drži i restoran pod nazivom N.10.

Bez fudbala i dalje ne može. U februaru je oznanio kako je postao suvlasnik kluba LA10 FC, ekipi koja se takmiči u United Premier Soccer Ligi i koja, slučajno ili ne, igra u crno-bijelim dresovima baš kao i Juventus. Ponekad zna svratiti i do Italije, uglavnom kako bi komentarisao utakmice Lige prvaka za Sky Sport.

Otvorio je i fudbalsku akademiju ADP 10 Soccer Academies sa sjedištima u Los Angelesu i New Yorku i to za dječake i djevojčice uzrasta od sedam do 16 godina. Inače, Del Piero se još prošle godine razveo od Sonie Amoruso s kojom je u braku bio od 2005. godine. Imaju troje djece, sinove Tobiasa i Sashu te kćerku Doroteu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.