Uprava jasna: Pobjede ne utiču na planove - United preuzima slavni trener iz Engleske?

United u nevjerovatnom nizu, ali to nije dovoljno upravi slavnog kluba - Englezi planiraju smjenu Solskjaera i dolazak proslavljenog trenera u Engleskoj!


Iako Ole Gunnaru Solskjaeru sjajno ide na klupi Manchester Uniteda, nije tajna da bi United na ljeto ipak mogao dobiti novog trenera.
Naime, Daily Mail navodi da bi čelnici Manchester Uniteda na svojoj klupi rado vidjeli Garetha Southgatea, koji se uveliko proslavio sa reprezentacijom Engleske. Navodno su pregovori već uspostavljeni.



I mnogi navijači Uniteda Southgaeta vide kao sjajnu opciju, sa obzirom da se radi o stručnjaku koj se svoje kvalitete pokazao u proteklom periodu. Problem svakako može predstavljati ugovor koji Southgate ima sa FA.

 Šta će od svega biti ostaje nam da vidimo, a nije tajna da se sa Unitedom od ranije povezuje i trener Tottenhama Mauricio Pochettino. Manchester United se trenutno nalazi na šestom mjestu Premier lige.



Iako je Gareth Southgate jedan od veoma dokazanih trenera, navijači žele da Ole Gunnar Southgate ostane u klubu i dobije bolju priliku da se dokaže, večerašnja meč sa Tottenhamom je dokazao da se dobro snašao u klubu i sa igračima. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.