PSG ipak nije Real: Mbappe dao hattrick, pa najavio mogući transfer u Madrid

Uprava Paris Saint Germaina će biti bijesna, najveća nada kluba i najbolji igrač Kylian Mbappe, najavio novi mogući transfer u po mnogima najveći klub na svijetu!


Paris Saint Germain je sinoć ostvario do sad gotovo neviđenu - rekordnu pobjedu protiv Guingampa u Ligi 1, pošto je slavio sa nevjerovatnih 9:0.
Dominacija Parižana ne iznenađuje, no postići devet golova je zaista nešto nevjerovatno, pa čak i za tim koji u napadu ima trio Kylian Mbappe - Edinson Cavani - Neymar Jr. Upravo su njih trojica sve i režirali.



Cavani je zabio tri gola uz tri asistencije, Neymar dva gola uz asisteciju, Mbappe je imao također dva gola i asistenciju, a jednom se u strijelce upisao i Meunier. Poslije ove pobjede PSG je opet na +13 u odnosu na drugoplasirani Lille i čini se da je odavno riješeno pitanje prvaka u Francuskoj.

"Mislim da nikada prije nisam vidio 9:0 u ligaškom meču. Željeli smo postići golove, igrali smo sa dosta samopouzdanja, posebno u drugom dijelu. Bili smo ofanzivni, nonstop smo s dosta igrača bili pred golom protivika, stvorili smo velki broj prilika...



Naša igra je djelovala jednostavno i stvarno smo zadovoljni i sretni konačnim rezultatom", kazao je trener PSG-a Thomas Tuchel. Inače, PSG je uz samo jednu riječ na društvenim mrežama komentarisao trijumf od 9:0.

Ali navijače brine izjava Kyliana Mbappea nakon ovog duela. Povezuje se s Real Madridom, pa je novinare zanimalo koliko ima istine u tome. "Lijepo mi je sada u Parizu, ali u fudbalu nikada ne znate kakva je budućnost", izjavio je Mbappe.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.