City u akciji: Guardiola ne pita šta košta - Nudi Jesusa i ogromne pare za najskuplje pojačanje

City krenuo u veliku akciju: Pep Guardiola ne pita šta koša najskuplje pojačanje na svijetu - Daje Jesusa i čak 120 miliona Eura!


Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola navodno je odlučio da u svoj tim dovede najskupljeg fudbalera svijeta.
Prema navodima španskog Don Balona, menadžer Građana je spreman ponuditi francuskom prvaku PSG-u 120 miliona eura i brazilskog napadača Gabriela Jesusa, kako bi u svoje redove doveo Neymara. Navodno, spreman je City da učini brazilsku zavijezdu najbolje plaćenim fudbalerom današnjice.



Ipak, posao im neće biti lagan jer PSG nema namjeru da se prelako odrekne sjajnog Brazilca. Podsjetimo, Neymar je u ljeto 2017. godine postao najskuplji fudbaler svijeta. Parižani su ga Barceloni platili nevjerovatnih 222 miliona eura, ali od samog dolaska u PSG brazilski čarobnjak se povezuje i sa odlaskom Ranije su ga selili u Real Madrid.

A u posljednjih nekoliko dana aktivna je priča oko povratka u Barcelonu. Neymar silno želi na Nou Camp Praktično od samog dolaska u PSG, mediji su Neymara selili u razne klubove tokom svakog prijelaznog roka. Da to nije slučajno povrđuju postupci Brazilca, koji smatra da u Parizu nema tretman kakav zaslužuje.



Novinari Mundo Deportiva tvrde da su dobili potvrde sa čak tri strane, iz Pariza, Dohe i Barcelone, da se Neymar narednog ljeta vraća u Barcelonu. Iako se neki pribojavaju kako bi Neymar mogao biti dočekan na Nou Campu, u Barceloni smatraju da će on svojim dobrim igrama uspjeti da pridobije navijače na svoju stranu.

Barcelona još uvijek nije počela pregovore sa PSG-om, ali opće je poznato da Barcelona uvijek prvo sve dogovori sa igračem, pa tek onda ide u pregovore sa klubom. Inostrani mediji smatraju da je upravo takva situacija i sa Neymarom. Ono što ide u prilog Barceloni jeste teška situacija PSG-a oko financijskog fair playa, te će zbog toga morati da žrtvuju Neymara ili Mbappea. Čini se da je izbor pao na Neymara...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.