Kakav preokret u Barci: Nedavno su se mnogi otimali za njegov potpis, a sada ga šalju za London

Kakav preokret za mladoga igrača Barcelone: Ne tako davno su se otimali da ga potpišu, a sada ga se rješavaju u transferu sa velikanom iz Londona!


Barcelona je ljetos "otela" Malcoma ispred nosa Romi, a Brazilac je ujedno bio i najskuplje pojačanje katalonskog giganta na ljetnom prelaznom roku.
Ipak, nekadašnji fudbaler Bordeauxa se nije izborio za svoje mjesto na Nou Campu, kojeg bi mogao napustiti već ovog januara. Navodno je Barcelona već počela pregovore sa Tottenhamom, a 21-godišnji krilni napadač bi, ukoliko se postigne dogovor, mogao uskoro put Londona.



Ukoliko se dogovor postigne, Malcom će u Tottenham otići na posudbu do kraja sezone, a Pijetlovi će po isteku iste imati obavezu otkupa njegovog ugovora. Španski Sport tvrdi da je ovaj transfer vrlo vjerovatan, te da su pregovori počeli jučer, nakon što je Tottenham kontaktirao Barcelonu.

Poznato je da će Harry Kane pauzirati barem do marta, pa su Tottenhamu hitno potrebna pojačanja u ofanzivi, a jedno od njih bi izgleda mogao biti i Malcom. Još uvijek nije poznato koliko bi mogao koštati transfer Malcoma u Tottenham.



Ipak, on sigurno neće biti jeftin pošto je, navodno, Barcelona odbila ponudu kineskog Guangzhou Evergrandea tešku 50 miliona eura što je osam miliona više nego što ga je Barca platila Bordeauxu. 

Malcom je od dolaska u Barcu samo jednom proveo 90 minuta na terenu i to u utakmici Kupa Kralja protiv Cultural Leonese, dok je ukupno skupio 10 nastupa za Katalonce.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.