Barcelona potpuno jasna: Dođi kod nas ili ćeš proći kao Neymar

Barceloni je sada ostalo još malo vremena: Paris Saint Germain nudi ogromne pare, ali Barcelona ovaj put ima "tajni" adut koji može privući mladog igrača!


Možda nemaju novca, ali svakako imaju nekoliko vrlo bitnih aduta... Bitka za mladu zvijezdu traje i ove zime.
Za supertalentovanog Holanđanina se trenutno bore tri kluba koja su se izdvojila - Paris Saint Germain, Manchester City i Barcelona. "Sveci" su za koplje ispred jer mogu da mu obezbede minutažu.



Ali i ogroman novac. City je bio skeptičan prema ovom potonjem, ali je na kraju odlučio da se upusti u pravu aukciju po sistemu "ko da više". Barca sada pak nema takvih mogućnosti, pa Sport navodi da će klub izneti na sto drugačije adute.

A to će biti status kluba, reputaciju, sličnost sa Ajaxom i Lea Messija kao lidera ekipe. Katalonci su jasno stavili do znanja da neće ponuditi više novca kako bi izjednačili ponudu bogatijih klubova, već da se uzdati u to da će De Jong odabrati čisto sportski motiv.



Oni takođe navode i primer Neymara koji dvije godine nakon odlaska u PSG za ogroman novac sada želi da se vrati na Camp Nou željan sportskih izazova. Postoje dvije struje oko igrača - agent Ali Dursun želi jasno što veći ugovor, dok bi Frenkijev otac najradije odabrao čisto sportsku priču u Barci. Na kraju će igrač morati da presudi sam.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.