Sada je jasno: Čeferin stisnuo UEFAu - Određen datum uvođenja VARa u Ligu Prvaka

Sada i službeno: UEFA najavila kada uvodi VAR tehnologiju u Ligu prvaka - Nema više simuliranja i sumnjivih situacija! 


Aleksander Čeferin je 'slovenski stisnuo' svoj Izvršni odbor. Radi se! Sa zasjedanja Uefinog IO-a u Dublinu pod upravom predsjednika Čeferina danas stižu i zanimljive i dobre novosti.
Najnovija: u Ligu prvaka VAR se uvodi od nokaut-faze već ove sezone! Dakle, od februara ćemo i u najelitnijem klupskom fudbalskom takmičenju vidjeti ono što već gledamo u Serie A, Bundesligi, La Ligi i Ligue 1 i što smo vidjeli na Svjetskom prvenstvu (penal za Hrvatsku u otvaranju protiv Nigerije, npr.).



Posljedica je to pozitivnih rezultata koje je tim sudačkih eksperata polučio kroz tehnološke analize 'Video Assistant Referee' sustava. Pa se VAR ne uvodi samo u Champions League nego od naredne godine i u finalima Lige nacija.

Kao i Europske lige i U21 Europskog prvenstva te u europskom Superkupu (ljetna utakmica osvajača Lige prvaka i Europske lige kao uvod u novu sezonu). Iz Uefa su najavili da VAR možemo očekivati i na Euru 2020. pa u Europskoj ligi 2021. (od takmičenja po grupama nadalje).



U septembru su najavljene i današnje odluke premda je Uefa malo 'požurila'... "Spremni smo početi s korištenjem VAR-a ranije nego smo inicijalno pretpostavljali. Sigurni smo da time osiguravamo veliku pomoć sucima u boljoj međusobnoj koordinaciji prema postizanju glavnog cilja.

A glavni cilj nam je znatno smanjenje pogrešnih odluka", rekao je Čeferin. Nismo baš navikli da nam ovakva misao ni slučajno pobjegne, ali... Bravo Uefa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.