France Football jasan: Poznato vrijeme dodjele Zlatne Lopte - Dva od tri favorita ne dolaze na dodjelu

Poznato vrijeme dodjele zlatne lopte - Danas se konačno završava vrijeme dominacije Cristiana Ronalda i Lionela Messija!


Da li je pred nama konačno i taj dan kada se završava dominacija Lionela Messija i Cristiana Ronalda u svijetu fudbala? Čini se da jeste.
Večeras dodjela Zlatne lopte France Football večeras u Parizu organizuje ceremoniju dodjele Zlatne lopte za najboljeg fudbalera u 2018. godini. Tradicionalno se najbolji fudbaler svijeta bira pred sami kraj godine.



A France Football je uložio veliki trud za organizaciju večerašnje ceremonije. Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju početak dodjele jer mnogi vjeruju da je ovo kraj dominacije Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo "vladaju" fudbalskom scenom već deset godina i osvojili su po pet Zlatnih lopti. Iako je Cristiano Ronaldo ponovo imao jako dobru godinu čini se da ovaj put neće biti na tronu.



Fudbalska javnost najviše šansi daje Luki Modriću koji je izabran za najboljeg igrača svijeta od strane FIFA-e. Ceremonija u Parizu počinje večeras u 21 sat, a prema svemu sudeći na njoj neće prisustvovati Cristiano Ronaldo.

Prema pisanju medija u Francuskoj on će biti na drugom mjestu, a treći je Antoine Griezmann koji je također otkazao dolazak. Kako stvari stoji Griezmann i Ronaldo su uvrijeđeni jer prestižna nagrada nije otišla u njihove ruke.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.