PSG u problemu: Tuchel ostaje bez odličnog mladog igrača - Kreće potraga za pojačanjem

Prvi čovjek Paris Saint Germaina Tuchel je konačno priznao glasine: Mlada zvijezda neće sa nama završiti sezonu!


Čini se da je jedan odlazak sa Parka prinčeva izvjestan, a on bi mogao značiti i potragu Paris Saint Germaina za pojačanjem.
Toliko toga je napisao o Adrienu Rabiotu i njegovoj budućnosti, a kako se bliži zima sve je jasnije da on na proljeće više neće biti član PSG-a. Rabiot još uvijek nije pristao produžiti ugovor sa PSG-om, a za njegove usluge su zainteresovani mnogi, među kojima se kao najozbiljniji kandidat za njegov transfer izdvaja Barcelona.



Ugovor Adriena Rabiota sa PSG-om ističe narednog ljeta, ali bi on već u januaru mogao biti prodan. Ukoliko ga PSG i ne proda, Rabiot bi svejedno mogao ove zime potpisati predugovor sa nekim od zainteresovanih.

Jasno je da će PSG, u svakom slučaju, ostati bez sjajnog igrača za relativno male pare, a da bi Rabiot mogao uskoro napustiti Park prinčeva priznao je i sam Tuchel. "Ne mogu garantovati da će Adrien zavšiti sezonu sa nama, još uvijek je riječ o istom problemu. Nije rekao 'da' PSG-u.



Rezultat toga je da je sada sve moguće", istakao je Tuchel. Tuchel je potom govorio o potencijalnim pojačanjima u veznom redu i jasno je da se u Parizu već spremaju za Rabiotov odlazak. "Za mene je bilo važno da dovedemo 'šesticu' ljetos. Sada je već zima i imamo isti problem. Sve će zavisiti od situacije sa Rabiotom i Lassanom Diarrom...", poručio je Tuchel.

Ukoliko Rabiot napusti PSG, Parižani će morati krenuti u potragu za pojačanjem u veznom redu s obzirom da će u tom slučaju ostati samo sa Marcom Verrattijem i vetaranom Lassanom Diarrom kada su u pitanju pozicije centralnog i defanzivnog veznog u pitanju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.