Sada i zvanično: Poznati parovi osmine finala Lige prvaka - Barca i Liverpool na velikom ispitu

Konačno održan žrijeb za osminu finala Lige Prvaka - Konačno poznati parovi iz nokaut faze takmičenja! 


Nakon što smo uživali u grupnoj fazi Lige prvaka došlo je vrijeme da ponovo gledamo borbu u nokaut fazi koja će tradicionalno početi u februaru naredne godine.
U grupnoj fazi gledali smo nekoliko spektakularnih utakmica, ali pravi šou ovog takmičenja počinje tek u nokaut fazi. Pred nama je prvo osmina finala, a danas smo na žrijebu saznali i parove u ovoj fazi Lige prvaka.



Plasman kroz grupnu fazu u osminu finala osigurali su Borussia Dortmund, Barcelona, PSG, Porto, Bayern, Manchester City, Real Madrid, Juventus, Atletico Madrid, Tottenham, Liverpool, Schalke, Ajax, Lyon, Roma i Manchester United.

Nakon žrijeba dobili smo i parove osmine finala Lige prvaka, a to su: Schalke - Manchester City, Atletico Madrid - Juventus, Manchester United - PSG, Tottenham - Borussia Dortmund, Lyon - Barcelona, Roma - Porto, Ajax - Real Madrid i Liverpool - Bayern!



Kako vidimo žrijeb je bio naklonjen najviše Manchester Cityju i Real Madridu koji su izvukli parove koje su i željeli, te na taj način su dobile najviše šansi za prolaz što će za teoretičare zavjera biti odlična tema za dalju diskusiju!

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.