Kakav tim: Mogli su biti dominantni u Seriji A da nije bilo transfera, a sad su na dnu

Mogli su biti jedan od najmoćnijih klubova Serije A, a sada su na dnu - Sve se moglo samo da nije bilo prodaje igrača!


Možda nikada nisu ni bili veliki klub, ali zato su u svojoj ekipi imali fudbalere za koje je čuo cijeli svijet.
Maurizio Zamparini kupio je sicilijanski klub još 2002. godine, dvije godine kasnije je sa njim ostvario promociju u Seriju A, a sa pozicije predsjednika se povukao prošle godine na žalost navijača kluba.



Prije nekoliko dana, zvanično je potvrdio da je prodao klub i time je završena njegova 16-godišnja era. Za vrijeme Zamparinijeve vladavine, kroz Palermo je prošao ogroman broj fudbalera svjetske klase.

A zanimljivo je vidjeti i kako bi izgledao idealni tim ovog kluba u posljednjoj deceniji i po. Na golu bi bio Salvatore Sirigu, u odbrani bi igrali Andrea Barzagli, Kamil Glik i Simon Kjaer, dok bi vezni red bio impresivan.



Franco Vasquez, Matteo Darmian, Javier Pastore, Josip Iličić i Paulo Dybala. Napad bi bio rezervisan za Edinsona Cavanija i Andreu Belottija... Palermo danas igra u Seriji B, ali bi sa ovakvim timom u najmanju ruku bio jedan od favorita za prve četiri pozicije i plasman u Ligu prvaka.

Inače, kada je Zamperini preuzeo Palermo, ovaj klub 30 godina nije bio u Seriji A, a za vrijeme njegovog rukovođenja klubom pet puta je igrao u evropskim takmičenjima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.