Zvijezda Bayerna dobila šta je i zaslužila - Kovač očitao lekciju svima, a jednog stavio i na stub srama

Situacija u Bayernu se možemo reći popravlja iz dana u dan, a zaslužan tome je možda i Kovač koji je povukao veoma konkretne poteze u proteklom periodu.


Čini se kako je krizni sastanak urodio plodom jer je Bayern nanizao dvije pobjede nakon njega. Pobjedama protiv Benfice (5:1) i Werder Bremena (2:1) Bayern je privremeno smirio krizu.
Međutim, uprkos tome unutrašnji problemi izašli su na vidjelo. Joshua Kimmich konačno je dobio ono što je zaslužio. Bilo na desnom beku ili u veznoj liniji Joshua Kimmich je jedan od rijetkih igrača Bayerna bez kojeg Kovač teško može.



Ni jedan igrač u momčadi nije proveo toliko minuta na terenu kao on, i u Ligi prvaka i u Bundesligi Kimmich uvijek odradi svih 90 minuta.

Stoga je iznenađenje još veće što je upravo njega Kovač odabrao za „šamponiranje“, naime SportBild prenosi kako je pribio Kimmicha na stup srama nakon remija protiv Fortune Dusseldorf 3:3. Optužba? Ne priznaje autoritet starijim igračima, čak ponekad ignorira i šefa Kovača te je suviše taktički neodgovoran u igri.



Kimmich navodno nije imao ništa za dodati na Kovačevu kritiku, ali nije mu jasno što Kovač želi jer je svjestan kako je jedan od rijetkih igrača Bayerna ove sezone koji je nešto odigrao. U nastavku rasprave Kovač je svojim igračima rekao da im nedostaje volje i žara, također kritizirao je nedostatak agresivnosti i neodgovorno ponašanje u obrani.

Konkretno, primjedba za obranu išla je Boatengu i Suleu. Čini se kako je Kovačev govor upalio jer je Bayern najprije reagirao ubacivši pet komada Benfici, a potom dobru utakmicu u Ligi prvaka potvrdio pobijedivši Werder 2:1 u Bundesligi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.