Ispunio riječ: Zvijezda Barce nakon obećanja kupila klub i reprezentaciju

Barcelonine zvijezde ne prestaju da nas iznenađuju, a sada potez kome se malo ko nadao: Zvijezda Barce kupila fudbalski klub!


Ono što je popularni Barcin igrač obećao, on je i ispunio, sada kreće uspon a vjerujemo da to za njega neće biti nikakav problem...
Gerard Pique je u razgovoru za L' Eqiupe najavio prije par nedelja da će kupiti jedan fudbalski klub, ali nije htio da kaže tačno koji, dok posao ne bude potpuno završen. Sada je sve poznato, kao i ime tog kluba.



Zajedno sa Kosmos grupom, fudbaler Barselone je kupio Andoru, jedini poluprofesionalni klub u državi i jedini koji iz ove pirinejske male zemlje igra u Španiji. Oni će sada postati profesionalni klub.

A trenutno igraju u najvišoj katalonskoj ligi, to je peti rang takmičenja u Španiji, jedna od 19 regionalnih liga. Do Segunde B, odnosno treće lige su dva ranga, ovaj klub je od 1980. gotovo do kraja vijeka bio trećeligaš.



Čak su 1994. osvojili Kup Katalonije. Imaju stadion za 1000 ljudi, sredinom devedesetih su stigli do osmine Kupa Kralja. Praktično to je reprezentacija Andore (imaju devet reprezentativaca), pojačana sa par Španaca i jednim Portugalcem, očekuju veća ulaganja, a cilj je da se vrate za par godina u treću ligu...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.