Englezi sigurni: Novi trener, nova priča - United se okreće napadačkom fudbalu, poznata nova formacija

Novi trenerer donosi novu viziju i potpuno je druga priča u odnosu na Jose Mourinha - Englezi već znaju formaciju protiv Cardiffa?!


Ole Gunnar Solskjaer danas je zvanično izabran za novog trenera Manchester Uniteda nakon što je Jose Mourinho dobio otkaz.
Crvenim đavolima ove sezone ništa ne ide od ruke, a nakon poraza u derbiju od Liverpoola (3:1) čelnici kluba odlučili su da uruče otkaz Mourinhu. Iako se špekulisalo da će novi treneri biti Zinedine Zidane,



Ili pak Laurent Blanc na kraju su u Unitedu ponovo iznenadili javnost. Oni su danas potvrdili da će trener do kraja sezone biti nekadašnji napadač ovog tima Solskjaer koji je do danas bio trener Moldea.

Solskjaer je tako neočekivano dobio šansu da se dokaže na velikoj sceni, a ukoliko to uradi mogao bi dobiti duži ugovor. Norvežanin je već poručio da će njegova ekipa igrati napadački fudbal što je suprutno od onog što "gaji" Mourinho.



Već se špekuliše o mogućim formacijama Uniteda, a jednu od njih objavio je The Sun koji vjeruje da će ovako Crveni đavoli nastupiti protiv Cardiffa, što je znatna promjena ukoliko to uporedimo sa prijašnjom Mourinhovom formacijom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.