UEFA ne staje: Velikani na udaru - Juveu i Chelseaju slijedi velika rasprodaja

UEFA sve vrijeme uvodi neka nova pravila, a najnoviji set pravila će potpuno ugroziti poslovanje Juventusa i sličnih timova!


Evropski klubovi će se zbog novih pravila Svjetske fudbalske federacije (FIFA) morati riješiti velikog broja fudbalera. FIFA je odlučila da uvede limit na broj fudbalera koji mogu biti na posudbi, a ta odluka će itekako utjecati na mnogobrojne klubove širom Starog kontinenta.
Svjetska kuća fudbala će smanjiti broj posuđenih igrača na šest ili osam, a dva tima će tokom sezone moći da imaju dva posuđena fudbalera između sebe. Ovo pravilo će se uvesti od sezone 2020/2021, a zbog toga će veliki broj ekipa morati da se odrekne ugovora sa desetinama fudbalera.



Chelsea će se tako morati riješiti najmanje 30 fudbalera, a u sličnoj poziciji je i City koji na posudbama u drugim ekipama ima čak 28 igrača. Također, nepovoljno po klubove je činjenica da će FIFA uvesti i limit o broju posuđenih igrača u jednom klubu.

Što je svakako problem za velike ekipe koji neće više imati šansu da dovode veliki broj mladih fudbalera koje potom šalju na kaljenje u druge ekipe. Ipak, ispred svih po broju posuđenih fudbalera je italijanska Atalanta.



Zahvaljući činjenici da u Italiji više klubova mogu imati prava na jednog fudbalera, tim iz Bergama je na početku sezone imao nevjerovatnih 77 fudbalera pod ugovorom, a koji su na posudbi. I ostali italijanski klubovi su u sličnoj situaciji.

Pa tako Genoa ima 43 igrača na posudbi, Sassuolo 41, a prvak Juventus 40, pa će i u Torinu morati da se riješe više od 30 igrača. U Španiji najveći broj posuđenih fudbalera ima madridski Real (21). Ovo je svasvim sigurno veoma dobra odluka FIFA-e kojem će pokušati da smanje razliku u kvaliteti između timova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.