UEFA na potezu: Napadač otkrio - "Sudija mi je obećao dva penala"

Navijači se pitaju - Da li je na pomolu prvi veliki skandal u Ligi nacija: "Sudija mi je obećao dva penala?!" 


Nakon utakmice Turske i Švedske koja je završila pobjedom Skandinavaca 1:0 nakon što je Granqvist iskoristio najstrožu kaznu, oglasio se napadač Marcus Berg.
On je blago rečeno, šokirao svojom izjavom. Odnosno, prepričao je švedski internacionalac svoj razgovor s glavnim sudijom utakmice, Rumunom Kovacsom, kojega je vodio dok su ekipe odlazile na odmor nakon prvog poluvremena.



Berg se Kovacsu na putu do svlačionice žalio da nije dosudio čisti kazneni udarac na njemu. "Za mene je to bio očiti penal. A on je očito mislio da sam ja ušao u turskog defanzivca. Da, određenog je kontakta bilo, ali za mene je to penal.

On se spotaknuo i povukao me dolje. Da nije, bio bih u jako dobroj prilici za gol", počeo je priču Berg, a onda je uslijedio šokantan dio: "Pričao sam sa sucem i rekao mi je da će pogledati snimku sporne situacije i ako je bio penal, da će nam u drugom poluvremenu dosuditi dva!"



Na kraju nije dva, ali jest jedan kojim je Švedska i službeno izbacila Tursku iz Lige B Uefine Lige nacija. I taj penal je bio dosuđen baš na Bergu! Istini za volju, prema snimci s utakmice, kazneni udarac nije sporan.

Ali ono što je sporno jesu sučeve riječi. Ne treba ni reći da su Turci sada potpuno bijesni na Kovacsa, a vjerojatno neće ostati samo na ovome ni što se Uefe tiče... Za očekivati je neku kaznu u najkraćem mogućem roku.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.