E to je lukav potez: Znate li šta je engleski golman imao napisano na boci protiv Hrvatske?

Mnoge je oduševio svojim potezom i reklo bi se pripremom koju je napravio za meč protiv Hrvata.


Priprema je sve kada je engleski reprezentativni golman u pitanju. Engleski golman Jordan Pickford ponovno je dokazao da vrlo studiozno pristupa svakoj utakmici.
Ništa drugačije nije bilo ni u susretu protv Hrvatske u sklopu posljednjeg kola Lige nacija koji je odlučiovao o putniku u knock-out fazu ovog takmičenja.



Kako su otkrili engleski mediji, 24-godišnji čuvar mreže Gordog Albiona ponovno je imao zapisane potencijalne izvođače jedanaesteraca Vatrenih I njihove uobičajene strane koje najčešće biraju pri izvođenju najstrože kazne.

 stu stvar, golman Evertona napravio je čak i za prijateljski susret s reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, a upravo je pomoću ovog ‘trika’ postao heroj na Svjetskom prvenstvu kada je Engleska na penale izbacila Kolumbiju.

Pickford je ove sezone u Premiershipu ‘skinuo’ već tri jedanaesterca, a u posljednje vrijeme ga se sve više počelo dovoditi u vezu s odlaskom u Manchester United.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.