Prvi čovjek La Lige jasan: Dva velika favorita za osvajanje Lige Prvaka treba izbaciti sa takmičenja

Alfa i omega španske lige jasno poručio šefovima UEFAe: Paris Saint Germainu i Manchester Cityju nije mjesto u Ligi Prvaka!


Predsjednik španske fudbalske lige, Javier Tebas poznat je kao osoba koja voli javno iznijeti svoje mišljenje i izraziti pristranost te simpatije prema nekim klubovima.
Zbog toga, ne treba čuditi kako je komentirao i navodno krešenje financijskog fair-playa od strane PSG-a i Manchester Cityja. Prema informacijama koje je javnosti objavio Football Leaks, ova su dva kluba prekršila brojna pravila financijskog fair-playa.



Međutim, ove su optužbe iz Manchester Cityja odbacili uz objašnjenje kako se sve radi u cilju nanošenja štete klupskoj reputaciji, dok su iz pariškog kluba poručili kako su baš sve radili po zakonu.

Tebas je u razgovoru za Goal rekao kako je o ovoj temi upozoravao i prije dvije godine: "Prije dvije godine sam rekao kako ovi navedeni klubovi uveliko varaju i ne poštuju zakone tako da me ovo ne čudi.



Pitanje nepoštivanja zakona je važno i UEFA mora biti ozbiljna po ovom pitanju. To je nešto što radi velike razlike unutar fudbala i ruši zdravu strukturu nogometne igre. Zbog toga se ove ekipe moraju kazniti."

"Ako ih se kazni izbacivanjem iz Lige prvaka, bit će to opomena i poruka drugim klubovima da se ovi zakoni moraju poštivati", zaključio je Tebas.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.