Stigla i zvanična potvrda: Poznata tri konačna kandidata za “Zlatnu loptu”

Potvrda je konačno tu, sada su poznata tri glavna kandidata za "Ballon d'Or", početkom decembra se ponovo ispisuje istorija! 


Sada je i zvanično, ono što smo nagovještavali se dogodilo, spisak je skraćen, na njemu nema ni Ronalda, ni Mesija.
Deset godina su vladali, poslijednji put neko drugi je slavio 2007. kada je Riki Kaka osvojio titulu najboljeg na svijetu. I konačno, sada ćemo konačno imati drugog pobjednika osim Portugalca i Argentinca.



Francuski list je sveo na trojicu mogućih kandidata, najviše glasova dobili su Modrić, Varane i Mbbape, pa je informacija od prije sedam dana, tada samo kao spekulacija, bila tačna. Van konkurencije ostao je Grizman.

Modrić je, kako rekosmo osvojio Ligu Prvaka i igrao finale Mundijala, Varane ima i evropsku i svjetsku titulu, ali nigde nije bio glavni igrač, Mbappe je bio vjerovatno najzaslužniji za francusku titulu.


Ali je PSG osim domaćih trofeja koji nisu mjerilo, neslavno prošao u Ligi Prvaka. Bilo kako bilo, ovo je veliki zaokret, ime pobjednika saznaćemo 3. decembra, pisali smo danas već o tome da Modrić ne bi trebalo da bude skroman.

Po nama Hrvatska, ali i cijeli ex-YU region dobiće prvi put najboljeg igrača svijeta. Inače L'Ekip je danas objavio snimak na kome sugeriše prvu trojicu, odnosno tri kandidata.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.