Napoli prelomio: Zvijezda konačno na transfer pijaci - Englezi idu po staru želju

Italijani konačno počeli otvoreno pregovarati: Napoli postavio cijenu, da li je ovo previše za Londonskog velikana? 


De Laurentis ne želi nikako da popusti i pristane na neku manju cifru. Brojni klubovi iz Premijer lige žele da ga vide u svojim redovima.
A Tottenham i Wolverhampton Wanderers se posebno ističu među zainteresovanima. Kako prenose italijanski mediji, ova dva tima su i tokom ljeta na razne načine pokušavali da dovedu mladog vezistu.



Ali Napoli je odbio sve ponude koje su stigle. Dvadesetjednogodišnji zadnji vezni je 2016. godine stigao iz Bologne u Napoli i zaista pruža izvanredne partije u Seriji A, pa i ne čude brojna interesovanja.

De Laurentis zna koliko vrijedi mladi Amadou Diawara i neće ga pustiti ukoliko neko ne ponudi minimum 50 miliona evra. "Vukovi" i "Pijevci" sada znaju koliko je potrebno da bi doveli ovog igrača.



Ali da li je to previše za njih? Ukoliko bi Neves napustio tim Wolverhampton Wanderersa, sigurno bi ovo bila idealna zamjena za njega i vjerovatno bi bili spremni da ponude ovaj novac kako bi ga doveli.

Mada sa druge strane pitanje je koliko će Wolverhampton biti uopšte zainteresovan za rasprodaju jer su pokazalo poprilično velike apetite u Premier Ligi, te da pucaju zaista visoko. Mnogi fudbalski analitičari smatraju da će Wolvesi na kraju sezone biti visokoplasirani u PL.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.