Kovač održao oproštajni govor i osuo žestoko po igračima: "E sad vam moram nešto reći"

Čini se kako je ovo i konačan kraj za Kovača na klupi Minhenskog velikana koji u poslednjim utakmicama bilježi njima katastrofalne rezultate.


Bayern je u subotu još jednom razočarao svoje navijače odigravši 3:3 sa Fortunom Dusseldorf na Allianz Areni, uprkos tome što je do pred sami kraj susreta vodio sa 3:1.
Za Bayern je to bila već treća vezana utakmica bez pobjede nakon koje njemački prvak za vodećom Borussijom zaostaje velikih devet bodova, a vrlo vjerovatno je ovaj kiks i zvanično presudio treneru Niki Kovaču koji je od starta svoje epizode na klupi minhenskog velikana pod ogromnim pritiskom. 



Bild piše da je Kovač povukao nesvakidašnji potez nakon posrtaja protiv Fortune, te zakazao sastanak sa fudbalerima u nedjelju u 10 ujutro u klupskom sjedištu u Sabener Strasseu.

Kovač na sastanku nije analizirao remi protiv Fortune niti govorio o današnjoj utakmici protiv Benfice, već je žestoko iznapadao fudbalere koje je okrivio za sve loše što se dešava sa Bayernom ove sezone.



"Mene možda uskoro ovdje neće biti, ali prije toga želim nešto učiniti", započeo je Niko Kovač, nakon čega je kritikovao svoje fudbalere, naročito najveće zvijezde.

Iako je Kovač u nekoliko navrata u svojim javnim nastupima govorio da je odnos igrača prema njemu normalan, očigledno je da se Hrvat pretvara u njihovu novu žrtvu jer ne treba zaboraviti da je ista ova skupina fudbalera svojevremeno 'došla glave' i velikom Carlu Ancelottiju koji se isto tako neslavno proveo na klupi Bayerna.


Bild također navodi da je glavni prigovor svlačionici bio da u njoj vlada stav kao da svi znaju sve bolje od Kovača, pogotovo aludirajući na pojedine igrače sa dužim stažom u klubu, te da je Bayernov trener poručio da se "on kao Hrvat mora žestoko boriti za sve, dok je igrače-starosjedioce baš briga".

A kako su reagovali fudbaleri? Prema pisanju uglednog njemačkog lista, niko od njih nije pokazao razumijevanje za ove teške optužbe na njihov račun i čini se da se i oni kao i svi navijači već spremaju za neko novo ime na klupi Bayerna.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.