Chelsea sprema novo pojačanje - Glavna meta Sarrijev bivši igrač

Chelsea je konačno pronašao novo pojačanje i to u dalekom Napoliju - Zvijezdu koju Sarri vrlo dobro poznaje!


Chelsea će, sudeći po najavama engleskih medija, biti prilično aktivan u januarskom prijelaznom roku.
Plavci se nalaze u vrhu Premier lige i cilj im je svakako da se okite titulom, međutim menadžer Maurizio Sarri je svjestan da je potrebno i dodatno osnažiti tim, pa stoga intenzivno traga za pojačanjima.



Englezi pišu kako se na Sarrijevoj meti nalazi Elseid Hysaj, igrač kojeg je prošle godine trenirao u Napoliju, a da interes postoji potvrdio je i agent ovog albanskog fudbalera koji se čini više nego zainteresovan.

"Postoje ponude... Hysaj je igrač koji bi se dobro snašao u engleskom fudbalu, ima potrebne fizikalije, a Chelsea nije jedini koji se interesuje. Vidjet ćemo", kazao je Hysajev agent siguran u kvalitet svoje zlatne koke.



Nagađa se kako u Napoliju nemaju namjeru pustiti Hysaja bez 50 miliona eura, što je iznos kojem svakako popularni Plavci mogu odgovoriti ukoliko procijene da bi ovaj Albanac zaista unaprijedio tim.

Hysaj je u svojoj dosadašnjoj seniorskoj karijeri pored Napolija nastupao samo za Empoli, a Maurizio Sarri o njemu ima odlično mišljenje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.