Hazard objasnio: Ja ne zaslužujem Zlatnu loptu - Jedan je puno bolji od mene

Hazard potpuno objasnio neke stvari: Ja ne zaslužujem Zlatnu loptu, ima boljih od mene - A jedan posebno... 


Belgijski reprezentativac Eden Hazard jedan je od fudbalera koji je nominovan za prestižnu Zlatnu loptu koju dodjeljuje France Football.
Već neko vrijeme Eden Hazard pruža veoma dobre partije u dresu Chelseaja i mnogi spominju upravo njegovo ime u razgovorima oko Zlatne lopte zbog učinjenog sa Belgijom, no ovaj ofanzivac smatra da postoje i bolji od njega. 



Tu je, prije svega, izdvojio Kyliana Mbappea iz Paris Saint-Germaina. "Igram dobro, ali ne želim se uopšte nešto zanositi. Smatram da ne zaslužujem to priznanje. Postoje i bolji igrači od mene...", kazao je Hazard.

A potom na upit ko po njemu zaslužuje Zlatnu loptu ili globalno poznatiji kao Ballon d'Or odgovorio: "Možda hrvatski reprezentativac Luka Modrić, ali problem je što ne igra tako dobro nakon Svjetskog prvenstva.



Mislim na period u augustu i septembru. Ako ćemo gledati početak sezone, onda moram reći da je moj favorit Kylian Mbappe", poručio je Belgijanac. Hazardu je ovo inače treći put da se našao u konkurenciji za Zlatnu loptu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.