Sarri napustio Seriju A pa progovorio - Samo trojica su najbolji i Chelseajev tip igrača

Sarri otkrio: Sad jasno ko su po njegovom mišljenju tri najbolja italijanska igrača u Seriji A trenutno!


Trener Chelseaja Maurizio Sarri, koji je u londonski klub stigao proteklog ljeta, zamijenivši tako svog sunarodnjaka Antonija Contea.
A izjavio je kako smatra da je Lorenzo Insigne trenutno najbolji igrač u Seriji A. Napadač Napolija je nastavio sjajnu formu iz prošle sezone i u novoj sezoni, u kojoj je već postigao sedam golova na ukupno deset nastupa u svim takmičenjima.



On je bio jedna od zvijezda napuljskog kluba koja se povezivala sa dolaskom na Stamford Bridge nakon što je ljetos potvrđen dolazak Sarrija, ali je sa talijanskim stručnjakom sa San Paolo stadiona stigao samo veznjak Jorginho.

Ipak, 59-godišnjak i dalje pomno prati situaciju u svom bivšem klubu, te je upravo Insignea imenovao najboljim igračem u Seriji A u ovom trenutku. U intervjuu za Football Italiju on je rekao: “Lorenzo Insigne je najbolji igrač u Italiji u ovom trenutku.



Nakon Lorenza, na drugo mjesto bih stavio Federica Bernadeschija, koji će uskoro postati svjetska klasa. Na trećem mjestu bih izabrao Federica Chiesu, koji je veliki talent, velikodušan i dinamičan.

Ima sposobnosti netkog rođenog da upsije, samo treba raditi na sebi.” Federico Chiesa je navodno također na radaru Chelseaja, a za krilnog igrača Fiorentine interes pokazuje i Manchester United.

Ipak, teško je očekivati kako bi on uskoro mogao napustiti ‘Violu’, s obzirom da klub za njega traži preko 70 miliona eura, dok Napoli Insignea ne planira pustiti za cifru manju od 100 miliona eura. 


Chelsea je pod vodstvom Sarrija sjajno krenuo u novu sezonu. ‘Plavci’ su trenutno neporaženi u Premier ligi, gdje se nakon osam odigranih kola nalaze na drugom mjestu sa 20 osvojenih bodova, isto koliko ima i vodeći Manchester City, ali imaju nešto lošiju gol razliku.

U sljedećem kolu, koje se igra sljedećeg vikenda na Stamford Bridgeu, očekuje ih teška utakmica protiv Manchester Uniteda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.