Real u problemu: Uprava gubi strpljenje - Glavna zvijezda potpuno razočarala

Nezadovoljstvo vlada Kraljevskim Klubom: Čelnici Real Madrida gube strpljenje prema najvećoj zvijezdi iz dva razloga!


Prema pisanju španskih medija, čelnici Real Madrida nisu nimalo zadovoljni ponašanjem jedne od njihovih najvećih zvijezda, Garetha Balea.
29-godišnjak je nakon finala Lige prvaka prošle sezone priznao kako je nezadovoljan minutažom koju je tada dobijao, te je bio spreman napustiti klub čak se pojavio kineski klub zainteresovan za posao, ali je ostao nakon odlaska Zinedinea Zidanea.



On je sjajno krenuo u novu sezonu pod vodstvom novog trenera Julena Lopeteguija. Ali u posljednja tri nastupa je bio ‘nevidljiv’ na terenu. Kako piše Telemadrid danas, u Real Madridu su nezadovoljni jer Velšanin stavlja svoje vlastite interese ispred klupskih.

U izvještaju piše kako čelnike itekako nervira želja Garetha Balea da nastupi u prijateljskoj reprezentativnoj utakmici protiv Španije večeras, iako ponovo ima problema sa povredama čak dvadeseti put po dolasku.



On je izašao iz igre na poluvremenu utakmice sedmog kola La Lige protiv gradskog rivala Atletico Madrida, a također je sam zatražio da napusti teren i u subotu protiv Deportivo Alavesa zbog bolova.

U Madridu su također zabrinuti jer je Bale povučen. Te se još uvijek ne ističe kao vođa tima u svlačionici, čak ni nakon odlaska Cristiana Ronalda. Bale je trenutno na okupljanju reprezentacije Velsa, te je za očekivati kako neće nastupiti protiv Španije danas.

Ali bi mogao zaigrati protiv Irske sljedećeg utorka. Izbornik Ryan Giggs je o njegovoj situaciji rekao: “Gareth ima male probleme sa mišićima i neće igrati protiv Španije. Ne želimo riskirati, pratimo ga svakodnevno.


Rekao bi da su šanse 50 posto da će zaigrati protiv Irske.” Bale je ove sezone odigrao ukupno devet utakmica u svim takmičenjima, te postigao četiri gola i podijelio tri asistencije.

Real Madrid se trenutno nalazi na četvrtom mjestu sa samo 14 osvojenih bodova iz osam odigranih utakmica u La Ligi, te zaostaje dva boda za vodećom Sevillom, odnosno jedan bod za drugoplasiranom Barcelonom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.