Barca ne staje: Navijače čeka prava poslastica - Spremni za tri pojačanja

Čini se da u Barceloni nikako ne staju: Trojica u Barceloni od januara - Pojačava se katalonski tim!


Uprava Barcelone i Valverde u ovom januarskom prelaznom roku želi angažovati čak trojicu sjajnih fudbalera.
Katalonski velikan posebne probleme ima u defanzivnom dijelu tima i izvjesno je da će se pojačati na štoperskim pozicijama. Dolazak kvalitetnog štopera je neupitan, a prva želja je fudbaler Ajaxa Matthijs de Ligt.



Matthijs De Ligta na Nou Campu definitivno vide kao dugoročno rješenje. Međutim, Barca u januaru želi dovesti još dvojicu fudbalera. Traže napadača i golmana i gotovo sigurno da ćemo neka nova imena vidjeti u redovima španskog prvaka.

Mjesto klasičnog napadača trenutno pripada Luisu Suarezu. Ipak, Urugvajcu su već 33 godine, a zamjena mu je Munir El Haddadi od kojeg očigledno u Barci nemaju velika očekivanja i ovu poziciju će pokušati da ojačaju kvalitetnim imenom.



Također, Barca traži i novog golmana. Jasper Cillessen je zatražio odlazak jer želi više igrati. Klub ga je spreman pustiti i umjesto njega će potražiti drugo rješenje, što bi značilo da su im se sve kockice za januar poklopile.

Barcelona već neko vrijeme pokušava razbiti tu ustaljenu igru u kojoj čitav tim zavisi od jednog pojedinca koji je u njihovom trenutnom slučaju Lionel Messi, to se donekle popravilo kada je došao Coutinho ali glavna zvijezda treba još rasterećenja...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.